vineri, 19 octombrie 2007

Adolescentă accidentată de un puşti de 6 ani

Liliana Marcu, de 17 ani, din Suceava, a ajuns la spital în stare gravă după ce un autocamion a trecut peste ea. Şoferul care se afla la volanul autocamionului are doar 6 ani.

Fata fusese angajată de părinţii copilului de 6 ani, pentru a-i ajuta la muncile câmpului. Tatăl minorului i-a cerut puştiului să-l mute în locul unde muncitorii aveau de încărcat cartofi. Una dintre manevre a provocat tragedia.

Dunărea rămâne fără peşte

În Galaţi mai există, oficial, doar 47 de pescari profesionişti, iar cherhanalele au dispărut

Galaţiul, „judeţul dintre ape", produce de patru ori mai puţin peşte decât necesarul de consum pentru locuitorii săi. Anul trecut, din fluviu s-au pescuit, oficial, numai 11,6 tone de peşte.

Potrivit anuarului statistic, până prin 1992, la Galaţi se producea cam 17 la sută din peştele proaspăt, congelat şi prelucrat al României.

Astăzi, producţia de peşte e derizorie. Falimentul Întreprinderii de Pescuit Oceanic (IPO) Tulcea, în 1998, a făcut ca Pescogal SA Galaţi (a doua fabrică de prelucrare a peştelui din ţară la acel moment) să rămână fără 60 la sută din materia primă.

O statistică arată că 86 la sută din peştele consumat de români e oceanic, de import. Românii au consumat tot anul trecut, în medie, 120 de grame de caras, 50 de grame de scrumbie şi 7 (şapte) grame de morun.

Producem mai puţin, mâncăm mai puţin

Cifrele vorbesc de la sine: oficial, producţia internă de peşte a României acoperea, la nivelul anului 2006, doar un pic peste 14 la sută din consum, la rândul lui extrem de mic: doar 3,7 kilograme/an/locuitor, faţă de 8,1 kilograme în 1988.

În 2006, producţia internă de peşte a fost de 11.252 de tone, din care 7.997 de tone din crescătorii, iar 3.255 de tone din pescuitul din apele neamenajate. Galaţiul contribuie la totalul pe ţară cu doar 588,6 tone de peşte, deci doar în jur de 5%.

În 1989, numai Lacul Brateş producea aproximativ 1.500 de tone de peşte pe an. Acum nu se mai pescuieşte nimic, legal şi înregistrat, din Brateş. În schimb, se importă anual peste 67.000 de tone de peşte.

O meserie pe apa sâmbetei

Cele şapte ferme piscicole gălăţene, care însumează 3.340 de hectare de luciu de apă în total, nu produc foarte mult.

Sorin Odobescu, administratorul fermei de la Vlădeşti, spune că şi costurile de producţie sunt de la an la an mai mari: "Energia, apa, furajele - totul costă. Lumea nu prea cumpără peşte, iar faptul că marfa este uşor perisabilă ne face şi pe noi să fim foarte precauţi în a ne stabili planurile de producţie". Oficial, la Galaţi, doar 47 de oameni mai trăiesc din piscicultură.

Cel puţin aşa reiese din statistici. Meseria de pescar însă a murit de mult. Se mai văd năvoade doar de câteva ori pe an, la vremea scrumbiei şi în fermele piscicole. În rest, doar amintiri. La recensământul din 1938, nu mai puţin de 4.512 gălăţeni se declarau ca fiind trăitori din prinsul peştelui. Asta în condiţiile în care populaţia judeţului era la o treime faţă de cea de acum, adică mai puţin de 150.000 de locuitori.

Nicio cherhana în Galaţi

Nici negustorii de peşte nu mai sunt ce au fost. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ga­laţi în judeţ există numai nouă firme autorizate în comercializarea peştelui.

La Galaţi nu există nicio cherhana. În 1938 erau 14! Pescarii profesionişti vând peştele direct la magazine.

De fapt, nici nu mai există pescari profesionişti, care muncesc cu lotca şi năvodul lor, aşa cum erau altădată.




Pozele Mihaelei Rădulescu, la Romexpo

La ediţia din acest an al Salonului Naţional de Fotografie Turistică, de la Romexpo, vizitatorii pot vedea expoziţia de fotografii a vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu, precum şi pe cea a câştigătorului ediţiei anterioare, Dan Mihăilescu. Deschis până duminică, salonul cuprinde fotoreportaje din timpul călătoriilor şi imagini cu locuri pitoreşti din România.

Centru de Voluntariat în Bucureşti

Organizaţiile de voluntariat şi tinerii care sunt interesaţi de voluntariat au de ieri un loc de întâlnire, Centrul de Voluntariat Bucureşti (CVB). Cu sediul pe strada Transilvaniei, sector 1, CVB are misiunea de "a aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea conceptului de cetăţenie activă în Capitală", după cum a precizat coordonatoarea CVB, Carmen Colceag. Începând de săptămâna viitoare, se va desfăşura campania de promovare a conceptului de voluntariat la Facultatea de Sociologie, liceele "Iulia Hasdeu" şi "George Coşbuc", precum şi un program de voluntariat pentru educarea conducătorilor tineri de scutere.

Giuleşti-Sârbi, cartierul care se scufundă


Locuitorii cartierului bucureştean sunt lăsaţi de izbelişte de autorităţi. După ceremonia de inaugurare a unui şantier de reabilitare a zonei, utilajele au dispărut de la faţa locului

Inaugurarea lucrărilor la apă şi canal din cel mai inundabil cartier, Giuleşti-Sârbi, s-a făcut ieri doar de ochii presei. După alte promisiuni aruncate în faţă oamenilor, primarul Poteraş a plecat împreună cu viceprimarului Capitalei, Răzvan Murgeanu, dar şi cu utilajele expuse până atunci la capătul Căii Giuleşti.

Cu pregătiri ca de nuntă, angajaţii sectorului 6 au venit în Giuleşti-Sârbi încă de joi, ca să-i anunţe pe oameni de vizita primarului pasionat de lupte libere, Cristian Poteraş. „Au venit de la primărie să ne spună că încep lucrările la apă şi canalizare şi că ne pun şi asfalt.

Dar asta au mai spus-o şi altă dată şi nu s-a întâmplat nimic. Aşa că până nu văd cu ochii mei, nu cred absolut nimic", a spus Zamfira Neagu, care locuieşte pe strada Entuziasmului. Vreo 20-30 de locuitori ai cartierului l-au înconjurat pe primar din momentul în care a coborât din maşină.

„Trebuia să veniţi la noi pe stradă, că acolo aţi fost în campanie şi ne‑aţi cerut să vă votăm. Şi noi v-am votat!", a spus Dumitru Popescu, care locuieşte pe strada Cărămidăriei.

Nemulţumirile oamenilor au continuat să curgă către Poteraş, care nu a avut încotro şi a trebuit să asculte reproşurile locuitorilor cartierului. „După ce am fost inundaţi atâta, acum înce­peţi lucrările cu filmări?

Dacă nu ne rezolvaţi problemele, atunci să nu mai începeţi nimic! Vedeţi cum arată sectorul 1? Ţi-e mai mare dragul să te plimbi pe acolo pe străzi", a spus Floarea Ştirbu. În timp ce edilul promitea că „nu voi uita pe nimeni", în spatele lui, un bătrânel şoptea: „Dă Doamne să vie şi la noi!".

Reabilitare de 74 milioane de euro

„Putem considera că de astăzi au început lucrările", a anunţat triumfător Poteraş. Dar patronul firmei de construcţii care va executa lucările, Cristi Erbaşu, a declarat că treaba va începe în ianuarie, anul viitor. „Acum începe partea de organizare, de obţinere a avizelor, de proiectare, din ianuarie încep lucrările efective şi de la 1 martie lucrăm cu toate forţele.

Lucrările încep cu drenajul, reducerea pânzei freatice, care este la 1 metru şi o vom coborî la 3-4 metri, apoi apă-canal şi la final, asfaltul. Cred că lucrările vor fi gata în doi ani şi jumătate", a precizat Cristi Erbaşu, directorul firmei „Erbaşu", care a câştigat licitaţia.

Viceprimarul general, Răzvan Murgeanu, a precizat că proiectul face parte din „obligaţiile" Capitalei şi că deja se lucrează la proiecte similare pentru toate celelalte sectoare. Proiectul din Giuleşti-Sârbi costă aproximativ 74 milioane de euro.

Cel mai inundabil cartier

Cartierul este inundat pentru că reţeaua stradală este mai ridicată decât locuinţele şi curţile celor care locuiesc în Giuleşti-Sârbi. Pânza freatică este mult prea ridicată, puţurile fiind afectate atunci când precipitaţiile sunt abundente.

Ultima inundaţie de proporţie care a afectat cartierul a fost în 2005. Lucrările pe acest proiect, care include şi o parte din sectorul 1, sunt finanţate în proporţie de 65% de Banca Mondială, restul de fonduri fiind asigurate de bugetele locale ale celor două sectoare.

»Acum începe partea de organizare, de obţinere a avizelor, de proiectare, din ianuarie încep lucrările efective şi de la 1 martie lucrăm cu toate forţele

Tăriceanu despre refuzul PD şi PSD de a discuta bugetul: PD neserios, Geoană orgolios

Premierul Tăriceanu consideră că refuzul PD de a discuta proiectul legii bugetului arată neseriozitatea acestuia, iar în privinţa PSD, al doilea partid care a anunţat că nu participă la întâlnirile cu Guvernul pe buget, acesta spune că este o chestiune de orgoliu din partea lui Mircea Geoană.

"Singurul partid care refuză este PD, care refuză discuţiile pe buget. Bugetul pe 2008 este foarte important şi niciun partid serios nu poate evita discutarea acestui act normativ. PD ne arată adevărata faţă şi adevărata structură", a declarat, vineri, la Călăraşi, Tăriceanu.

Şeful Executivului este de părere că un partid politic trebuie să demonstreze că ştie să dialogheze. "Cum poţi convinge alegătorii că ştii să dialoghezi cu ei, când nu ştii să dialoghezi cu alte partide politice?", a comentat Tăriceanu refuzul PD de a discuta pe tema bugetului.

Potrivit acestuia, refuzul PSD de a participa la întâlnirea cu Executivul pe tema bugetului pe anul viitor este o chestiune de orgoliu din partea lui Mircea Geoană. Invocarea de către liderul PSD a schimbării locului de discuţii de la Palatul Victoria la Parlament este, în opinia lui Tăriceanu, un orgoliu mărunt. "Cred că Geoană ar trebui să depăşească aceste probleme", a adăugat premierul.

Premierul Tăriceanu le-a solicitat la mijlocul acestei săptămâni liderilor partidelor parlamentare să convină asupra reprogramării pentru săptămâna viitoare a consultărilor pe tema bugetului, programate iniţial joi, astfel încât agenda discuţiilor să cuprindă şi tema legii votului uninominal.

Anunţul a fost făcut miercuri seara de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru. Premierul Tăriceanu a invitat marţi reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe marginea legii bugetului, acestea fiind programate joi, 18 octombrie, însă Guvernul nu a anunţat şi ora la care erau programate discuţiile. Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că premierul Tăriceanu le-a solicitat în aceeaşi seară liderilor partidelor parlamentare să convină asupra reprogramării consultărilor pe tema bugetului pentru săptămâna viitoare, astfel încât agenda discuţiilor să cuprindă şi tema legii votului uninominal.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, proiectul legii bugetului pentru 2008, înscriidu-se astfel în termenul de 15 octombrie, prevăzut de legea finanţelor publice pentru transmiterea acestuia în Parlament. Tăriceanu a anunţat că va iniţia discuţii pe tema bugetului de stat pe 2008 cu toate partidele politice parlamentare, cu societatea civilă, cu sindicatele şi cu patronatele.

PD şi PSD au anunţat că nu vor vota bugetul, dacă amendamentele lor nu vor fi acceptate de restul formaţiunilor. PD nu a specificat ce amendamente ar dori să introducă, în timp ce PSD a spus că doreşte ca acest buget să conţină prevederi precum reducerea TVA la alimente, majorarea pensiilor, mărirea salariilor profesorilor, acordarea de subvenţii pentru agricultori.

Mircea Geoană a trimis marţi o scrisoare deschisă premierului Tăriceanu. În document, liderul PSD dezaprobă intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a organiza consultări pe marginea bugetului şi îl invită pe premier să vină împreună cu miniştrii săi să susţină bugetul în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Şi PD a anunţat că nu va participa la consultările pe buget.

„Da“ pentru noua Europă


După negocieri care au durat până târziu în noapte, liderii europeni s-au înţeles cum să scoată UE din criză

După mai bine de doi ani de criză instituţională, şefii de stat şi de guvern din ţările membre UE au ajuns la un acord asupra unui nou tratat constituţional.

Acesta pune capăt blocajului creat în 2005, după ce francezii şi olandezii au respins, prin referendum, Constituţia Europeană. Documentul va fi semnat pe 13 decembrie la Lisabona, urmând să intre în vigoare în 2009.

Acordul, încheiat după discuţii-maraton ce au avut loc până la miezul nopţii, a fost posibil după concesii de ultim moment făcute Poloniei şi Italiei, cele două ţări care încă mai aveau rezerve serioase în privinţa tratatului.

Mai exact, Italia a acceptat documentul după ce a primit garanţii că va avea în Parlamentul European un număr egal de deputaţi cu Franţa şi Marea Britanie.

De cealaltă parte, Polonia a primit garanţii că un grup mai mic de ţări va putea întârzia anumite decizii ale UE cu care nu este de acord.

Textul va trebui să fie semnat şi ratificat în cele 27 de state membre pentru a intra în vigoare, o fază delicată ce ar urma să dureze până la sfârşitul anului 2008. Liderii europeni speră că documentul va putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2009 sau înainte de alegerile europene din primăvara lui 2009.

Fără superstat federal

Tratatul, conceput pentru a putea fi ratificat fără să fie nevoie de organizarea unui referendum, reţine multe dintre elementele de noutate care figurau în Constituţia respinsă în 2005 de francezi şi olandezi.

Cu toate acestea, evită cuvântul "Constituţie" şi suprimă tot ceea ce ar putea părea că acordă Uniunii Europene prerogativele unui superstat federal (imn şi drapel, în special). Irlanda va fi singura ţară care va organiza o consultare populară în privinţa acestui text. "Europa a ieşit din criza sa instituţională şi este gata de confruntarea cu provocările viitorului", a afirmat premierul portughez Jose Socrates, preşedintele în exerciţiu al UE, înainte de a bea o cupă cu şampanie împreună cu omologii săi europeni.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat şi el convins că acordul va permite Europei să aibă o "capacitate de acţiune". Noul tratat îşi propune să uşureze procesul de luare a deciziilor într-o Uniune care a ajuns la 27 de ţări.

Competenţe naţionale extinse

Conform noului tratat, parlamentele naţionale vor avea posibilitatea de a influenţa luarea deciziilor în UE. Totodată, perioada pe care o vor avea la dispoziţie parlamentele pentru a examina proiectele europene va fi extinsă de la şase la opt săptămâni.

La nivelul UE vor exista competenţe exclusive ale Uniunii în câteva domenii, competenţe partajate şi competenţe ale domeniilor de susţinere în care statele au principala răspundere în anumite politici, dar în care UE are mici reglementări (învăţământul).

La fel de important este faptul că în tratat este inclusă Carta Fundamentală a Drepturilor Omului, însă două ţări - Marea Britanie şi Polonia - şi-au exprimat rezerva şi au obţinut dreptul să nu aplice în sistemul lor constituţional acest document.

Trei posibili candidaţi pentru preşedinţia UE

Speculaţiile privind identitatea primului preşedinte al UE au apărut cu mult timp înainte de adoptarea tratatului de reformă. Unii analişti mizează pe fostul premier britanic Tony Blair, în prezent emisar al Uniunii pentru Orientul Mijlociu.

A mai fost pomenit şi numele fostului ministru german de externe Joschka Fischer. Acesta a declarat însă într-un interviu că, momentan, nu este tentat să părăsească Statele Unite. Cel de-al treilea nume vehiculat este cel al ex-cancelarului Gerhard Schröder.

Adrian Severin: „Tratatul nu este tot ce ne-am fi putut dori"

„În linii generale, Tratatul va face ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine", a apreciat europarlamentarul PSD Adrian Severin, precizând însă că este încă devreme pentru a se pronunţa asupra acestui subiect. Severin a remarcat că documentul aduce o serie întreagă de elemente de progres - acceptarea Cartei drepturilor internaţionale şi a cetăţeniei europene, acordarea de personalitate juridică de sine stătătoare pentru UE sau înfiinţarea unui serviciu diplomatic al acţiunii externe. „Nu este tot ce ne-am fi putut dori.

Este însă clar că Europa face un pas înainte către o structură integrată politic, pas fără de care interesele noastre sunt serios puse în discuţie", ne-a declarat fostul preşedinte al AP a OSCE. El a afirmat că interesele tuturor membrilor Uniunii pot fi servite mai bine dacă UE funcţionează şi este evitată metoda interguvernamentală, care punea pe aceeaşi poziţie ţări inegale ca putere. „Din păcate, până în ultimul moment, egoismele naţionale, miopia naţionalistă, demagogia politică şi-au spus cuvântul şi acum cred că ne mai trebuie puţin timp până când să vedem care este conţinutul exact al compromisurilor de ultimă oră acceptate", a mai spus Adrian Severin. (Bogdan Costache)

Prevederile noului tratat

Din 2014, Comisia Europeană va avea un număr de comisari egal cu două treimi din numărul de state, ceea ce înseamnă că nu fiecare stat va avea un comisar.

Se extind atribuţiile Parlamentului European

Din punctul de vedere al luării deciziilor, noul tratat prevede ca din 2014 să intre în funcţiune votul cu dublă majoritate (adică 55% din statele membre, reprezentând 65% din populaţie, pot lua decizii valabile pentru toate ţările din blocul comunitar). Dacă un singur stat se împotriveşte votului cu dublă majoritate, adoptarea acestei măsuri poate fi amânată până în 2017

Va fi creată funcţia de înalt oficial pe probleme de securitate şi se vor crea politici comune europene de apărare şi securitate, care stabilesc modalităţi de ajutor între statele membre în caz de agresiune, calamităţi

Noul tratat introduce funcţia de preşedinte al UE, cu un mandat de doi ani şi jumătate, ce poate fi reînnoit o singură dată.

Terminale Samsung cu design sofisticat largesc portofoliul HAT

Cei mai la moda si sofisticati utlizatori de telefoane de mobile din Romania au noi optiuni de luat in considerare. HAT Group Co.

Romania a lansat recent doua terminale Samsung cu un design original si extrem de rafinat: E210 si J600.
Cu o culoare speciala si semi – translucid, E210 are un finisaj Dual Coating Surface. Materiale de ultima generatie duc la tonuri si reflexii surprinzatoare, care fac acest model sa aiba o suprafata atat durabila, cat si uimitoare.
E210 este un telefon cu clapeta, cu un design simplu, dar stilat in acelasi timp, si cu dimensiuni extrem de confortabile. Accentele cromate argintii fine dau o nota sclipitoare nuantei Dark Gray. E210 este dotat cu o camera de 1,3 megapixeli, care are zoom digital 4x si senzor CMOS. Aceasta permite inregistrarea in formatele MPEG4 si H.263, cu sunet simultan AMR NB.
Noul model Samsung are memorie interna de 17 MB si posibilitatea de extindere prin microSD. Cu radio FM si MP3 player incluse, E210 reda formate precum AAC, AAC+ si WMA.

Display-ul principal este de 2.0” 260K TFT color, redand pana la 12 randuri de text continuu, imaginile fiind vizualizate in format 128x160. Display-ul secundar este de 1.0” STN monocrom. Modelului E210 nu ii lipsesc: Bluetooth, USB, WAP si Java pentru acces internet, difuzorul incorporat pentru conversatii hands free.
Un design la fel de spectaculos are si modelul slide J600. Aspectul sau futuristic depaseste chiar si cele mai indraznete tendinte, impunand o imagine premium.
Minimalist, unic, sofisticat, de ultima ora, J600 este un statement pentru posesorii sai. Disponibil in culoarea Dark Gray, J600 are detalii in metal cromat pentru un aspect de impact.
Simplu de folosit si cu dimensiuni compacte, J600 este dotat cu taste touch sensitive care se lumineaza instant, facand telefonul sa aiba un aspect cool.
Adevarat accesoriu la moda pentru utilizatori, J600 este si un telefon inteligent. Are o memorie interna de 17 MB si exista posibilitatea extinderii prin microSD. J600 este prevazut cu o camera 1,3 MP, ce ofera un zoom digital x4, poate inregistra si reda in formate MPEG4 si H.263 cu sunet simultan AMR NB.
Nu ii lipseste MP3 player-ul, care citeste formate precum MP3, AAC, AAC+ si care permite redarea muzicii si cand telefonul este inchis.
Radio FM, Bluetooth, USB si tehnologie WAP si Java ce permit accesul internet se adauga pe lista capacitatilor J600. Cu o interfata grafica neagra, in care pot fi personalizate cele mai des folosite functii, J600 mai ofera Auto Time Setting, Mobile Tracker si SOS Message.

HAT Group Co., reprezentantul oficial al diviziei de telefoane mobile Samsung in Romania, mai pregateste pentru lansare peste 10 modele pentru anul acesta.
Prezenta hologramei HAT pe telefon si baterie, dar si autocolantul galben aplicat pe cutia telefonului garanteaza achizitionarea unui produs Samsung original, importat oficial pe piata romaneasca.

Codulrutier.ro face sofer din tine

CodulRutier.ro, portal informativ ce ofera informatii despre Noul Cod Rutier si servicii de informare prin email sau SMS despre amplasarea radarelor mobile lanseaza un nou serviciu de testare online gratuita a cunostintelor de legislatie rutiera, in vederea obtinerii carnetului de sofer.

Acest serviciu vine in sprijinul tuturor care doresc sa isi adauge personalitatea la peisajul pestrit al soferimii din Romania.
CodulRutier.ro ofera 30 de variante de chestionare cu cate 26 de intrebari, care sunt in concordanta cu legislatia rutiera in vigoare din ianuarie 2007. Intrebarile sunt de 2 feluri: standard sau insotite de imagini si au un singur raspuns corect. Chestionarele auto online se adreseaza persoanelor care sunt in pragul de a sustine examenul pentru obtinerea carnetului de soferi si care doresc sa-si autoevalueze cunostiintele despre codul rutier, legislatia sau semnele de circulatie.
Chestionarele din site sunt o replica virtuala a examenului real, desfasurandu-se cronometrat. Dupa completarea un chestionar, utilizatorul poate verifica variantele corecte, punctajul obtinut si timpul consumat, iar pe langa toate acestea isi poate trimite pe mail fisa chestionarului completat de el pentru a-si consulta ulterior cunostiintele sau recomanda unui prieten o varianta de chestionar care i s-a parut interesanta. Pentru a constata evolutia cunostintelor proprii, fiecarui utilizator i se ofera un istoric al chestionarelor completate, instrument ce tine minte data completarii si punctajele obtinute.
“Prin aceasta serviciu am gasit o noua modalitate de aveni in sprijinul soferilor din Romania prin oferirea gratuita a unei platforme de chestionare auto. Cu totii am cautat “cartea galbena” sau “cartea cu coperti albastre” atunci cand am vrut sa ne luam carnetul, am umplut file de caiet cu teste, am verificat raspunsuri, am mers cu emotie la examen, unii l-am luat, altii mai incearca si azi. Pentru cei care folosesc internetul, credem ca e mai comod sa ai un instrument online cu care sa iti evaluezi cunostintele. Codulrutier.ro este consecvent in incercarea de a fi un instrument educativ util pentru soferii din Romania. Nu putem sa nu va dezvaluim ca lucram in secret la un proiect care sa reduca nesimtirea si injuraturile din trafic, dar credem ca acesta va fi operativ abia peste 10 ani”, a declarat Florin Secanu, Managing Director la Senior Interactive.
Avantajele oferite de codulrutier.ro constau in oferirea modificarilor si diferentelor dintre vechiul si noul cod rutier, informatii despre noile puncte de penalizare, contraventii si suma lor. Codulrutier.ro mai ofera date despre amplasarea radarelor mobile, cat si un serviciu de alerte radare pentru cei care doresc sa fie informati (direct pe telefonul mobil sau pe e-mailul personal) despre amplasarea radarelor mobile in Bucuresti, comunicate de presa din domeniul auto, stiri si noutati rutiere avand ca sursa oficiala Politia Romana, sau un forum de discutii libere pentru comunitatea soferilor romani.

CodulRutier.ro ofera accesarea gratuita a informatiilor necesare legate de modificarile aparute in noul cod rutier si punctele de penalizare, intr-o modalitate facila si intuitiva. Pentru a veni in sprijinul conducatorilor auto, CodulRutier.ro a lansat un proiect pilot de avertizare prin SMS si email asupra amplasarii radarelor mobile din Bucuresti, ce urmeaza sa fie extins la nivel national.

Despre Codulrutier.ro
Serviciul www.codulrutier.ro vine in ajutorul tuturor soferilor din Romania, oferind informatii utile si continutul noului cod rutier, intr-o modalitate usor de accesat, pe teme de interes.
Avantajele oferite de portal constau in oferirea modificarilor si diferentelor dintre vechiul si noul cod rutier si despre noile puncte de penalizare. Codulrutier.ro ofera de asemenea informatii despre amplasarea radarelor mobile in Bucuresti pe zile, stiri si noutati avand ca sursa oficiala - Politia Romana. Cei care doresc sa obtina carnetul de conducere, au in Codulrutier.ro un instrument de testare a cunostintelor online prin chestionare care reproduc conditiile de examinare reale.
Continutul site-ului mai include si informatii despre modificari ale examenului pentru obtinerea carnetului de conducere, comunicate de presa din domeniul auto, informatii actualizate permanent . Un sistem de recomandare intuitiv ofera posibilitatea impartasirii cu prietenii a informatiilor utile gasita pe o anumita pagina. Accesul la informatie din portal se face gratuit. Codulrutier.ro ofera posibilitatea soferilor sa interactioneze si sa isi exprime parerea despre noua legislatie sau despre povestui din trafic pe un forum de discutii libere. Pentru gasirea informatiei dorite, utilizatorii au la dispozitie un motor de cautare avansat care cauta in sectiuni diferite ale codului rutier. Informatia oferita de www.codulrutier.ro e organizata pe sectiuni si subsectiuni, iar motorul de cautare conduce la gasirea rapida a informatiei dorite.

Despre Senior Interactive
CodulRutier.ro este un proiect dezvoltat de Senior Interactive.
Senior Interactive este o agentie full-service de comunicare online. Ritmul constant de crestere, cifra de afaceri si amploarea proiectelor desfasurate, recomanda Senior Interactive ca unul dintre principalii jucatori pe piata romaneasca de consultanta, design si dezvoltare de campanii de marketing si comunicare online. Senior Interactive este o companie membra a Senior Group (www.seniorgroup.ro)
Principalele servicii oferite sunt: consultanta si strategia de comunicare online, mecanisme de campanii online, web design si web development, integrare cu campanii si promotii offline, search engine optimisation, dezvoltarea de advergames, online media planning si oferirea de servicii de adserver ondemand.
Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Interactive se numara: Automobile Bavaria – MAN, Dom Automobile, Gazeta Sporturilor (Convergent Media), Heineken Romania (Heineken, Golden Brau, Goesser), HR Consultanta - RTC Group, Integrine, Koh-I-Noor Romania, Ferrero (Kinder Bueno), Leadership Development Solutions, Opel DiBas, Philip Morris (Marlboro, Parliament, L&M, Virginia Slims, Chesterfield, Assos, Next, Red & White), Renault Romania, Romconstruct, Solvay Pharmaceuticals, StanleyBet Romania, Unilever SCE (Sunsilk, Axe), Vitan Towers
Senior Interactive a dezvoltat diverse proiecte de comunicare interactiva online si offline, impreuna cu agentii de publicitate ca: Grey Worldwide, Leo Burnett, Lowe, new media Agency, Propaganda, Publicis Romania, Punct Advertising, Sister, TBWA/Merlin, Violet Advertising.

Tornado Sistems si GENESYS DISTRIBUtIE distribuie produsele NETGEAR®, Inc pe piata din România

Tornado Sistems si GENESYS DISTRIBUtIE, cele mai dinamice companii de pe piata de distributie IT&C din România îsi extind portofoliul de produse semnând un parteneriat strategic cu NETGEAR, unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente si solutii de networking, la nivel mondial.

Produsele NETGEAR sunt disponibile la nivel national, prin reteaua de parteneri ai celor doua companii începând cu luna octombrie.
Produsele NETGEAR se adreseaza atât segmentului de clienti SOHO cât si SMB, producatorul american oferind o gama larga de echipamente de retea cum ar fi switch-uri cu si fara management, solutii broadband si de securitate, echipamente powerline si wireless. În plus, portofoliul NETGEAR este completat de noile dispozitive de retea pentru multimedia si solutii de stocare. Avantajul competitiv al NETGEAR pe aceasta piata este dat de diversitatea gamei de produse oferite, care include toate echipamentele necesare pentru a construi o retea completa.
Tehnologiile inovatoare si calitatea produselor NETGEAR sunt recunoscute si atestate de numeroasele premii obtinute la nivel mondial.
NETGEAR are o strategie orientata în principal catre dezvoltarea canalului de distributie si îsi propune sa ofere pe piata din România produse de înalta calitate, ce respecta cele mai noi standarde de mediu.
Prin includerea echipamentelor NETGEAR în portofoliul de produse, Tornado Sistems si GENESYS DISTRIBUtIE ofera pe piata IT&C din Romania o gama completa de echipamente de retea, ce adreseaza atât exigentele companiilor, cât si pe cele ale utilizatorilor individuali.

“Decizia de a intra pe piata din România este determinata de cresterea continua a cererii pentru solutii de retea personalizate, atât pe segmentul SMB cât si pe segmentul consumer, precum si de interesul tot mai mare din partea partenerilor. Suntem incântati sa intram pe aceasta piata dinamica, aflata într-un proces de dezvoltare accelerata, prin intermediul unor distribuitori cum sunt Genesys Distributie si Tornado Sistems”, declara Aleksandra Verhoeve, Netgear Regional Sales Manager Eastern Europe and CIS.

Despre NETGEAR®, Inc
NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) produce echipamente de retea ce încorporeaza tehnologii avansate, create pentru a raspunde cerintelor companiilor mici si mijlocii si utilizatorilor individuali. Produsele din portofoliul companiei ofera utilizatorilor posibilitatea de a partaja accesul Internet, diverse dispozitive periferice, fisiere, continut digital multimedia si aplicatii software între mai multe computere sau alte tipuri de echipamente. Sediul central al NETGEAR este în Santa Clara, California. Pentru mai multe informatii, vizitati website-ul companiei www.netgear.com

Despre Tornado Sistems
Înfiintata în 1991, Tornado Sistems este principala companie de distributie de echipamente de tehnica de calcul si networking din România, cu un portofoliu complex de produse si solutii din partea a 70 de furnizori internationali de renume: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Acer, Canon, Cisco Systems, Netgear, Benq, Lite-ON, Brother, Kingston, Allied Telesis, Brand-Rex, Philips, APC, Epson, Kodak, Xerox, TwinMos, MSI, Proxim, Reichle de-Massari, Nortel etc.
În decursul celor 16 ani de existenta pe piata de distributie româneasca, Tornado Sistems si-a construit o solida reputatie în rândul partenerilor sai de afaceri, oferind clientilor sai cele mai complete si avantajoase solutii si servicii de proiectare, instalare, instruire si consultanta în domeniul retelelor de calculatoare. Tornado Sistems are, în prezent, 270 de angajati si este certificata ISO 9001:2000.
Mai multe informatii despre companie si produsele distribuite puteti obtine vizitând www.tornado.ro

Despre GENESYS DISTRIBUtIE
GENESYS DISTRIBUtIE (www.genesys.ro) este una dintre cele mai dinamice companii românesti a carei activitate este dedicata distributiei cu valoare adaugata de echipamente si produse de marca prin reselleri IT&C, integratori de sistem si retaileri. GENESYS DISTRIBUtIE colaboreaza cu peste 40 de furnizori internationali promovând brand-uri precum: DELL, AMP Netconnect, Eaton|Powerware, Allied Telesis, Netgear, Newave, Citrix, ThinPrint, National Instruments, SimpleTech, Samsung, Telsey, Transition Networks, Elco etc. Compania ocupa pozitii de top în toate domeniile abordate: computere, electroalimentare, cablare structurata, networking, software, storage si periferice.

SolvIT Networks anunta ca peste 1000 de clienti SAP au testat WILY INTERSCOPE de la Computer Associates

SolvIT Networks, Partener Eneterprise Computer Associates anunta ca peste 1000 de clienti SAP au testat CA Wily Interscope. Aceast numar subliniaza faptul ca solutia CA castiga repede interesul clientilor SAP, care o utilizeaza pentru monitorizarea si optimizarea performantei aplicatiilor web foarte complexe si au in general o misiune decisiva pentru business.

Cu CA Wily Interscope, clientii SAP castiga vizibilitate in timp real in domeniul performantei si comportamentului tranzactiilor consumatorului in mediul de productie. Aceasta permite personalului IT sa detecteze, diagnosticheze si sa rezolve problemele inainte ca efectele sa se faca vizibile in business. Prin utilizarea Wily Interscope toti mandatarii aplicatiei utilizeaza un mod comun de administrare a performantei aplicatiei, o triere a vitezei si o accelerare a timpului de rezolvare.
“CA Wily Interscope este un instrument esential pentru monitorizarea aplicatiilor web care furnizeaza catre Dow Corning informatii excelente si detaliate pe sisteme multiple dintr-o privire,” a afirmat Chuck Neal, Senior SAP Basis Analyst la Dow Corning Corporation. ”Este usor de instalat, usor de utilizat, si furnizeaza informatii considerabile pentru determinarea rapida si precisa a problemelor.”
“ConAgra utilizeaza CA Wily Interscope pentru monitorizarea portalului si ne ofera mult dorita vizibilitate in aplicatiile fundamentale,” a afirmat Tim Miller, Director of Basis and Database Services la ConAgra Foods. “Interscope a fost extrem de benefic in lansarea unui nou portal federalizat in septembrie iar raportrea avansata pe care ne-a oferit-o continua sa adauge valoare acestui instrument.”
SAP a inceput prin a oferi CA Wily Interscope ca pe o componenta preconfigurata, integrata a SAP Solution Management in ianuarie 2005. SAP a ales Interscope pentru vizibilitatea end-to-end a tranzactiilor, capacitatile de diagnosticare foarte performante (best-in-class) si superiorizare a sistemelor reduse.

“Prin parteneriatul nostru cu CA Wily Technology, noi ne sporim eforturile pentru a face SAP Solution Manager sa fie o adevarata infrastructura de diagnostic end-to-end, permitand clientilor sa optimizeze performanta propriilor aplicatii SAP”, a spus Marc Thrier, senior vice-president, SAP Active Global, SAP AG. “Analiza “end-to-end” de tipul “root cause” oferita de Wily, vine cu rezultate sistematice si rezolvare in timp util a incidentelor, pentru mediul critic de business distribuit al clientilor.”
“Suntem multumiti de adoptarea rapida a Interscope de catre clientii SAP NetWeaver din lumea intreaga” a spus Mike Malloy, senior vice president al CA Wily Technology. “Asteptam cu placere lucrul cu acest ecosistem pe piata in continua crestere si vom continua sa ne sporim ofertele pentru a asigura succesul clientilor nostri.”

Despre CA Wily Technology
CA Wily Technology, o divizie din CA, este liderul de piata in furnizarea de solutii de Enterprise Application Management. Prin furnizarea vizibilitatii de la terminal la terminal in tranzactiile in timp real, produsele CA Wily permit companiilor sa administreze cu succes si sa diagnosticheze sanatatea si disponibilitatea aplicatiilor si infrastructurii Web. Apropierea de tip management colaborational a CA Wily permite intreprinderilor sa detecteze si sa diagnosticheze rapid incetinirile si defectiunile aplicatiei si sa evalueze mai bine impactul performatei aplicatiei asupra succesului afacerii. Aceasta presupune servicii mai bune pentru clienti, venituri mai stabile si o mai mare productivitate in IT. Pentru a afla mai multe despre divizia CA Wily Technology vizitati: http://www.wilytech.com.

Despre SolvIT Networks
SolvIT Networks este un furnizor major de solutii de management de procese, servicii, proiecte si infrastructura, cu un inalt nivel de competenta. Compania ofera o gama variata de solutii si servicii de consultanta IT, implementeaza solutii customizate si asigura clientilor suport profesional. SolvIT propune clientilor un portofoliu vast de servicii cu valoare adaugata care include: training, dezvoltare, implementare si management de proiect.
Obiectivul nostru este sa ajutam clientii sa isi inteleaga nevoiele pentru a-si imbunatati performantele afacerii prin implementarea celor mai potrivite solutii IT. Mai multe despre SolvIT Networks la http://www.solvitnetworks.com.

Salma Hayek si-a impartit iubitul


Potrivit publicatiei New York Post, Francois-Henri Pinault, actualul logodnic al actritei de origine mexicana Salma Hayek, este tatal copilului pe care modelul Linda Evangelista l-a nascut anul trecut.

In momentul in care Evangelista, in varsta de 42 de ani, l-a nascut pe Augustin James in octombrie 2006, ea nu a vrut sa spuna cine este tatal copilului. Ea a tinut sa precizeze doar ca este vorba de un arhitect din New York.

Cu toate acestea, o sursa a declarat pentru New York Post ca tatal copilului este viitorul sot al actritei din Mexic, care in septembrie a nascut-o pe Valentina Paloma Pinault, fiica lor.

Se pare ca omul de afaceri a avut o relatie sentimentala cu Evangelista, la care a renuntat inainte de nasterea baietelului. Agentul modelului, Didier Fernandez, a negat toate aceste declaratii: "Nu este adevarat. Ea nu a spus niciodata cine este tatal copilului!".

Lindsay Lohan iubeste un puscarias


Riley Giles, care s-a cunoscut cu Lindsay cand au fost impreuna la centrul de reabilitare din Utah, a fost condamnat pentru falsificare de retete pentru medicamente anti-depresive, anul trecut.

El a apetrecut 10 zile in inchisoare, dupa ce a fost arestat de doua ori pentru condus sub influenta alcoolului.

Pe de alta parte, Lindsay trebuie, la randul ei, sa fie inchisa pentru consus in stare de ebrietate si posesie de cocaina. Ea trebuie, pana la sfarsitul lunii ianuarie, sa stea 24 de ore in spatele gratiilor, sa faca munca in folosul comunitatii si sa-si completeze programul de reabilitare.

Intre timp, fosta iubita a lui Bree Tierney l-a acuzat pe acesta ca "a uitat" sa o anunte si pe ea ca este cu altcineva.

"Am trait impreuna timp de trei ani si am planuit sa fim impreuna pentru totdeauna. Dar intr-un tarziu, cand mi-a confesat ca a facut sex cu Lindsay intr-o toaleta de la centrul de reabilitare, totul s-a terminat", a declarat aceasta.

Cu toate acestea, Riley neaga ca si-ar fi facut planuri de casatorie: "M-am despartit de Bree cu o saptamana inainte sa fiu cu Lindsay. Am fost impreuna doi ani de zile, dar niciodata nu ne-am facut planuri de casatorie".

Tom Cruise nu are voie sa-i spuna "NU"!


Faptul ca Tom Cruise este un scientolog impatimit nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni, dar care sunt regulile acestui cult religios nu este clar pentru multi dintre noi. Una dintre acestea este ca nu ai voie sa spui "nu". Iar Tom si Katie se conformeaza.

Starul din Top Gun si sotia sa sunt indrumati de scientologi sa isi incurajeze fetita, nu sa o cicaleasca. "Tom si Katie se straduiesc foarte tare sa nu-i spuna nu lui Suri. Totul se bazeaza pe gandirea pozitiva si sprijinul moral. Scientologii isi indeamna adeptii sa le fie prieteni copiilor lor. Ei nu o cearta pe Suri, dar ii explica ca un comportament inadecvat este gresit", a declarat o sursa.

"Tom si Katie sunt foarte indulgenti cu Suri si nu le place sa-i impuna prea multe reguli. In mare, Suri face cam tot ce vrea, oricand vrea ea. Daca e suparata inainte de ora de culcare, o mai lasa sa stea. Daca ei vor sa inoate si ea plange, o scot din apa. Daca nu vrea sa manance ce are in fata, o intreaba ce altceva si-ar dori. Ii fac mereu pe plac", a adaugat sursa.

Desi Suri este prea mica pentru a merge la cursuri de scientologie, micuta este in permanenta inconjurata de alti adepti, iar cele doua bone sunt si ele scientoloage. "Lui Tom nu ii place sa se inconjoare de oameni care nu fac parte din acest cult", spune sursa.

Mischa Barton joaca rolul unei lesbiene!


Tanara actrita a acceptat o noua provocare in cariera ei cinematografica, iar de data asta este vorba de rolul unei lesbiene. Mischa va portretiza o adolescenta rusoaica in pelicula Finding T.A.T.U despre doua fete care se indragostesc la un concert T.A.T.U.

Filmul, bazat pe o nuvela, spune povestea a doua adolescente, Janie americanca si Lana rusoaica, care se indragostesc dupa ce se cunosc la un concert T.A.T.U. si sunt purtate intr-o lume a drogurilor, a obsesiei si a crimei.

Formatia T.A.T.U este compusa din doua rusoaice, care au pretins la inceput ca sunt lesbiene si au starnit o gramada de controverse o data cu aparitia piesei All The Things She Said. Videoclipul acestei piese le infatisa pe fete in uniforme si sarutnadu-se.

Este programat ca filmul sa apar anul viitor, iar Mischa nu este la primul rol lesbian. Personajul ei Marissa din OC a avut o scurta aventura cu Alex.

Ifans, dezordonat si dependent de droguri

Cand s-a cuplat cu actorul Jude Law oricine ar fi putut spune ca Sienna Miller are gusturi in materie de barbati. De la un sex-aimbol, actrita din Factory Girl a trecut insa la un barbat ceva mai putin admirat pentru aspectul sau fizic. Dupa saptamani intregi in care au sustinut sus si are ca sunt doar buni prieteni, vedeta si Rhys Ifans au facut in sfarsit gestul compromitator: ca doi buni amici, cei doi s-au sarutat pasional in urma cu foarte putin timp.

Doar de doua luni au avut nevoie porumbeii pentru ca surse apropiate lor sa pretinda acum ca mai au doar un pas pana la logodna. "Le sta foarte bine impreuna. Se tin de mana tot timpul, iar el a alergat mult timp dupa ea", a povestit un cunoscator. Cum a reusit insa Rhys sa faca rost de o iubita atat de frumusica si de dorita? Mai ales cand el se lauda doar cu un aspect neingrijit si cu cateva vicii.

Ifans este un mare admirator al bauturilor alcoolice si, potrivit spuselor sale, chiar si al drogurilor. In plus, "fumurile" sunt exact pe gustul sau, 50 sau 60 de tigari fiind de ajuns intr-o zi, informeaza Daily Mail. Iar petrecerile, de orice gen, ii fac si ele cu ochiul atat de des incat pare ca pe cartea lui de munca scrie "petrecaret".

Deci, ce a vazut Sienna la Ifans? "Cand el este in preajma, petrecerea a inceput. Toata lumea il iubeste. Este carismatic, amuzant, cald. Si cred ca este si foarte romantic. Fostei iubite ii trimitea tot timpul trandafiri. Este minunat sa fii cu el. Fac pariu ca Sienna se simte minunat”, a povestit o sursa.

Atat de bine se simte Miller in compania noului iubit, incat de dragul lui a trecut chiar si peste neintelegerile cu modelul Kate Moss. Si potrivit spuselor amicilor ei, actrita se lasa influenta intr-o masura mult prea mare, de fiecare data cand este in compania lui. "Nu stiu de ce va mirati ca Rhys ajunge sa fie cuplat cu femei superbe. Daca l-ati cunoaste ati intelege. Este nostim, carismatic si se foloseste de accentul lui galez", a povestit un apropiat al lui Ifans.

Un numar record de 63 de tari la Oscar


Un numar record de 63 de tari si-au inscris filme in cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun film strain din 2008, au anuntat miercuri organizatorii ceremoniei de la Hollywood, iar dintre acestea, Irlanda si Azerbaidjan participa in premiera, potrivit AFP.

Romania este reprezentata de filmul lui Cristian Mungiu care a castigat Palme d'Or in 2007, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Dintre noii candidati la prestigioasa statueta, Irlanda va fi reprezentata de filmul Kings, de Tom Collins, iar Azerbaidjan, de Caucasia, de Farid Gumbatov.

Saizeci si unu de tari si-au prezentat candidati la Oscarul pentru film strain si in 2007, iar castigatoare a fost Germania, cu Das Leben der Anderen ("Viata celorlalti"), de Florian Henckel von Donnersmarck.

Ang Lee, refuzat la Oscar


Filmul regizorului nascut in Taiwan Ang Lee, Lust, Caution, care a castigat Leul de Aur la Venetia in acest an, nu va putea participa in cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun film strain in 2008 pentru ca a incalcat regulamentul competitiei, potrivit BBC News.

Oficialii Academiei Americane de Film au refuzat filmul lui Lee pentru ca unii dintre membrii echipei nu erau localnici, a spus oficialul din Taiwan Chen Chun-Jer. Un purtator de cuvant al Academiei, Teni Melidonian, a spus ca prea putini angajati din Taiwan au fost implicati in productia filmului.

"Noi si Ang Lee suntem dezamagiti... acest film a fost foarte popular in Taiwan", a spus Chen Chun-Jer, directorul departamentului de stat pentru film din Taiwan.

Pellea si Vasilescu in "Fire and Ice"

Oana Pellea si Razvan Vasilescu filmeaza pentru Sci Fi Channel

Luni, la studiourile MediaPro Pictures din Buftea, au inceput filmarile pentru o noua productie americana in care vor juca si actori romani.

Fire and IceEste vorba despre "Fire and Ice", o poveste despre datorie, onoare si curaj intr-o lume magica.

Filmul marcheaza o premiera pentru piata romaneasca, fiind primul proiect produs de o firma din Romania pentru piata americana.

"Fire and Ice" prezinta povestea unui regat prosper, care este atacat de un dragon. Cand regele crede ca este invins, fiica sa Luisa, impreuna cu cavalerul Adrian, reusesc sa salveze tinutul.

Pentru a ilustra aceasta poveste, producatorii au ales o distributie mixta formata din: Amy Acker ("Alias"), Tom Wisdom ("300") si John Rhys Davies ("LOTR", "Indiana Jones" sau "Shogun"), carora li se adauga actorii romani Oana Pellea si Razvan Vasilescu.

Oana Pellea joaca rolul reginei, iar Razvan Vasilescu este maleficul consilier al regelui. Artileria grea a acestui film, care va fi difuzat la Sci Fi Channel, se afla in spatele camerelor, acolo unde-i regasim pe: Evan Jacobs ("Armaggedon", "Titanic" sau "Species") si Jean Christophe Comar ("Alien: Resurection").

Comar a lucrat acum trei an la "Catwoman", film in care au jucat Halle Berry si Sharon Stone. Filmarile pentru "Fire and Ice" se vor incheia la mijlocul lunii noiembrie, filmul urmand sa fie difuzat la Sci Fi Channel in setembrie 2008.

Tot atunci, "Fire and Ice" va fi lansat si in cinematografele din Romania.

(A.V.)

Coppola vine in Romania

Francis Ford Coppola, creatorul faimoasei trilogii "Nasul", al filmului cult "Apocalypse Now" si al celebrei pelicule "Dracula", vine in Romania, pentru a participa la proiectia de gala a filmului "Tinerete fara tinerete", un eveniment care va avea loc marti, 23 octombrie, cu incepere de la ora 19.30.

Alaturi de Francis Ford Coppola, special pentru eveniment vor sosi in Romania: producatorul filmului, Anahid Nazarian, precum si triplu castigator al premiul Oscar, monteorul Walter Murch.

Din partea echipei romanesti a filmului, la proiectia de gala a peliculei "Tinerete fara tinerete" au confirmat prezenta actorii: Marcel Iures, Florin Piersic Jr., Andi Vasluianu, Alexandra Pirici, Adriana Titieni si Cristi Iacob, precum si echipa de realizatori a filmului, din care face parte si Mihai Malaimare Jr., cel care semneaza imaginea filmului.

Cu o echipa formata in majoritate din romani, filmul "Tinerete fara tinerete" are la baza nuvela omonima a lui Mircea Eliade. Deopotriva producator, scenarist si regizor, Coppola i-a ales pentru rolurile principale pe Tim Roth (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Rob Roy), Alexandra Maria Lara (Downfall, The Tunnel), Bruno Ganz (Downfall, The American Friend, Nosferatu), Marcel Iures (Vis de ianuarie, Amen, Peacemaker, Hart’s War, Mission: Impossible, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles), precum si pe Sasa (Alexandra) Pirici, in rolul sau de debut intr-un lungmetraj.

,,Am fost incantat sa descopar in nuvela lui Eliade conceptele-cheie pe care vreau sa le inteleg mai bine: timpul, constiinta si fundamentul fantastic al realitatii. Pentru mine acest film inseamna de fapt o intoarcere la idealurile cinematografice pe care le aveam pe cand eram student”, marturiseste Coppola.

Francis Ford Coppola va veni in Romania insotit de sotia si fiul sau, care de asemenea, vor participa la proiectia de gala a filmului Tinerete fara tinerete, pelicula ce va fi lansata la inceputul anului 2008.

Ocean’s Thirteen, din 21 octombrie pe DVD

S-au intors si de aceasta data cu un plan bine elaborat, periculos si deloc imposibil, daca ne gandim la echipa lui Danny Ocean (George Clooney) care vede limitele doar ca pe o noua provocare.
Pro Video lanseaza pe DVD cea mai recenta productie din seria Ocean’s Thirteen - Acum sunt 13, ocazie cu care invita toti fanii acestei serii, duminica, 21 octombrie, in Carrefour Feeria, incepand cu ora 12:00, la evenimentul de lansare a filmului, care se numara printre cele mai vizionate pelicule, cu un castig mondial de peste 300 milioane de dolari.

Evenimentul va recrea atmosfera filmului, cumparatorii devenind jucatori si avand posibilitatea sa isi incerce norocul in casinoul amenajat cu mese de pocker, blackjack si ruleta in zona de la intrarea principala din Carrefour Feeria. In spiritul unei atmosfere reale de casino, fiecare jucator va fi recompensat cu premii originale Ocean’s 13.

In urma achizitionarii DVD-ului Ocean’s Thirteen - Acum sunt 13, fiecare
cumparator care va juca in casinoul din magazin, va putea participa la o incitanta cursa pentru marele premiu. Castigatorul, impreuna cu 12 prieteni vor petrece o seara de neuitat intr-unul din prestigioasele casinouri din Bucuresti cu cheltuielile de joc asigurate. Fiecare participant la eveniment va avea ocazia sa traiasca o experienta de joc de neuitat.

Noua productie din acesta serie, Ocean’s Thirteen - Acum sunt 13 a reunit cu succes toate vedetele de renume international: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Jemison si Shaobo Qin cu Carl Reiner si Elliott Gould. Al Pacino in rolul lui Willy Bank si Ellen Barkin care o interpreteaza pe Abigail Sponder sunt nou venitii care completeaza acesta distributie de exceptie.

Regizorul Steven Soderbergh spune ca nici macar nu a dus la bun sfarsit proiectul Ocean’s Twelve cand a inceput sa se gandeasca la Ocean’s Thirteen - Acum sunt 13. “Tocmai terminam al doilea film si m-am gandit ca ar fi distractiv sa ma intorc la Las Vegas pentru urmatorul. In mare parte, realizarea filmului a fost motivata de toti, care au vrut sa lucreze din nou impreuna”.

Sub coordonarea directa a lui Danny Ocean, echipa specializata in hotii ingenioase se pregateste de o noua spargere, de aceasta data aliati cu vechiul lor adversat Terry Benedict (Andy Garcia).

Actori celebri, regizor de Oscar, atmosfera inspirata de farmecul din Las Vegas, toate fac din Ocean’s Thirteen - Acum sunt 13, un film de colectie, disponibil pe DVD din 21 octombrie. DVD-ul.

Preliminarii CM 2010: Victorie la scor a Braziliei

Reprezentativa Braziliei a învins cu scorul de 5-0 (1-0) formaţia Ecuadorului, miercuri, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, zona America de Sud.

Totuşi, este demn de notat că brazilienii au marcat patru goluri în ultimul sfert de oră.

Fundaşul dinamovist John Galliquio a fost titular în naţionala statului Peru, care a fost învinsă de Chile cu 2-0.

Rezultate:

Brazilia - Ecuador 5-0 (1-0)
Au marcat: Vagner Love 19, Ronaldinho 73, Kaka 77, 85, Elano 83.

Chile - Peru 2-0
Au marcat: Humberto Suazo 11, Matias Fernandez 51.

Paraguay - Uruguay 1-0
A marcat: Nelson Haedo Valdez 15.

Bolivia - Columbia 0-0

Marţi, Argentina învinsese Venezuela în deplasare cu scorul de 2-0.

În clasament, după două etape, conduce Argentina, cu 6 puncte, urmată de Brazilia, Paraguay, câte 4 p, Uruguay, Chile, Venezuela, câte 3 p, Columbia, 2 p, Peru, Bolivia, câte 1 p, Ecuador, 0 p.

Thomas Schaaf si-a prelungit cu 2 ani contractul cu Bremen

Antrenorul echipei germane de fotbal Werder Bremen, Thomas Schaaf, şi-a prelungit cu 2 ani contractul cu clubul, până în 2010, a anunţat gruparea hanseatică.

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a fost angajat la Bremen în mai 1999, de atunci cucerind titlul de campion, în 2004, şi de 2 ori Cupa Germaniei, în 1999 şi 2004.

Mastersul de la Madrid - Optimi de finala: rezultate

Meciurile disputate joi în optimile de finală ale Mastersului masculin de tenis de la Madrid, dotat cu premii în valoare de 2.082.500 euro, s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Nicolas Kiefer (Germania) - Ivo Karlovic (Croaţia) 7-6 (7/5), 7-6 (7/3)
David Nalbandian (Argentina) - Juan Del Potro (Argentina) 6-2, 6-4
Rafael Nadal (Spania/N.2) - Andy Murray (Marea Britanie) 7-6 (7/5), 6-4
Feliciano Lopez (Spania) - Stefan Koubek (Austria) 7-6 (11/9), 6-1
Novak Djokovic (Serbia/N.3) - Juan Carlos Ferrero (Spania) 6-3, 2-6, 6-4
Fernando Gonzalez (Chile/N.5) - Juan Monaco (Argentina) 6-4, 6-2
Roger Federer (Elveţia/N.1) - Guillermo Canas (Argentina/N.13) 6-0, 6-3
Mario Ancic (Croaţia) - Paul-Henri Mathieu (Franţa) 6-4, 6-3

Partidele din sferturile de finală se vor disputa vineri, după următorul program:
Mario Ancic (Croaţia) - Novak Djokovic (Serbia)
David Nalbandian (Argentina) - Rafael Nadal (Spania)
Roger Federer (Elveţia) - Feliciano Lopez (Spania)
Nicolas Kiefer (Germania) - Fernando Gonzalez (Chile)

Turneul feminin de la Zurich: rezultate

Rezultate înregistrate joi în turul 2 al turneului internaţional feminin de tenis de la Zurich (Elveţia), dotat cu premii în valoare de 1,34 milioane dolari:

Agnieszka Radwanska (Polonia) - Daniela Hantuchova (Slovacia, Nr.7) 6-3, 6-3
Justine Henin (Belgia, Nr.1) - Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 6-1
Francesca Schiavone (Italia) - Patty Schnyder (Elveţia) 2-6, 6-3, 6-4.

Eden Hairi si-a dat demisia de la HCM Constanta

Antrenorul Eden Hairi şi-a dat demisia de la cârma echipei HCM Constanţa, după înfrângerea, teren propriu, în faţa echipei U HCM Poli Izometal Timişoara, cu scorul de 27-26 (10-12), în cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin.
Tehnicianul a declarat: ''Asemenea colegului Lucian Râşniţă, mă văd nevoit să-mi prezint demisia de onoare. După un asemenea meci, nu mai pot apărea în faţa publicului constănţean''.

Vineri este programată o şedinţă de urgenţă a Consiliului Director al clubului.

Nurhan Ali, directorul executiv, a precizat:''O partidă contra unei echipe modeste s-a transformat într-un eşec. Voi veni, în şedinţa Consiliului Director, cu propunerea ca unor jucători să li se blocheze salariile până la revenirea echipei şi modificarea stilului de joc, iar aici mă refer, în primul rând, la cei nou-veniţi. Nu ştiu dacă va fi aprobată demisia lui Eden Hairi. Prin înaintarea demisiei de onoare, Edi a dat dovadă de mare caracter, însă demersul său va fi analizat în şedinţa Consiliului Director''.

Monica Niculescu, in sferturi de finala la turneul de la Glasgow

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 25.000 de dolari de la Glasgow, după ce a învins-o pe Stephanie Gehrlein (Germania), cu 6-4, 6-3.

În sferturi, Monica Niculescu (N. 5) va juca împotriva favoritei secunde, Sofia Arvidsson (Suedia).

Rusul Marat Safin nu va juca in finala Cupei Davis

La două zile după ce a fost eliminat în primul tur al Mastersului de la Madrid, tenismanul rus Marat Safin a declarat forfait pentru finala Cupei Davis, în care Rusia va întâlni echipa SUA, informează site-ul personal al jucătorului.

''Marat nu va juca finala Cupei Davis în Statele Unite. El consideră că în acest moment sunt alţi patru jucători ruşi mai buni decât el, care sunt în formă'', se spune în comunicat.

''Recent, Davidenko a câştigat la Moscova, iar Tursunov, la Bangkok, ambii pe suprafaţă dură, aşa cum va fi şi cea pe care se va juca finala'', adaugă comunicatul.

Site-ul indică de asemenea că fostul nr. 1 mondial, acum în vârstă de 27 ani, a consumat foarte multă energie luna trecută în timpul unei călătorii în Tibet.

Fost câştigător la Flushing Meadows şi al Openului Australiei, Safin a fost eliminat în două seturi în primul tur al Mastersului de la Madrid de croatul Ivo Karlovic.
Potrivit site-ului său, Safin va lua o pauză de trei săptămâni pentru a se odihni şi a pregăti sezonul 2008.

Italianul Danilo Di Luca exclus din ProTour

Rutierul italian Danilo Di Luca, sancţionat marţi de Comitetul olimpic din ţara sa, a fost exclus de Uniunea ciclistă internaţională (UCI) din circuitul ProTour, în care ocupa primul loc în clasamentul general, anunţă o sursă oficială, citată de AFP.

Di Luca a fost suspendat trei luni pentru legăturile sale mai vechi cu dr. Santuccione, personajul-cheie al afacerii de dopaj ''Oil for Drugs'', care datează din 2004.
Pe baza acestei sancţiuni, care îi interzice lui Di Luca să participe sâmbătă la Turul Lombardiei, ultima probă din ProTour, UCI a anunţat excluderea rutierului italian, aplicând un articol (1.2.133.1) din regulamentul său.

Italianul, care avea un avans de 15 puncte faţă de a doilea clasat în ProTour, australianul Cadel Evans, a fost eliminat din acest clasament care regrupează principalele curse din sezonul ciclist.

Această decizie îl plasează pe Evans în postura ideală de a-şi adjudeca ProTour-ul. Înaintea startului în Turul Lombardiei, australianul de la echipa Predictor are 36 de puncte avans faţă de spaniolul Alberto Contador, absent din cursa italiană, şi 37 puncte faţă de un alt spaniol, Alejandro Valverde.

Di Luca a câştigat în 2005 prima ediţie a ProTour, care anul trecut i-a revenit lui Valverde.

Chiar dacă este exclus din ProTour 2007, Di Luca nu pierde rezultatele obţinute în acest, inclusiv titlul din Turul Italiei, pe care l-a câştigat în primăvară. Italianul a fost sancţionat pentru o afacere de dopaj independentă de cursele disputate în acest sezon.

Iată cum se prezintă noul clasament ProTour, înaintea Turului Lombardiei (primii 15):
1. Cadel Evans (Australia/PRL) 227 puncte
2. Alberto Contador (Spania/DSC) 191
3. Alejandro Valverde (Spania/CEP) 190
4. Oscar Freire (Spania/RAB) 182
5. Davide Rebellin (Italia/GST) 172
6. Denis Menşov (Rusia/RAB) 172
7. Kim Kirchen (Luxemburg/TMO) 165
8. Vladimir Karpeţ (Rusia/CEP) 145
9. Alessandro Ballan (Italia/LAM) 135
10. Carlos Sastre (Spania/CSC) 127
11. Samuel Sanchez (Spania/EUS) 124
12. Alessandro Petacchi (Italia/MRM) 120
13. Levi Leipheimer (SUA/DSC) 118
14. Damiano Cunego (Italia/LAM) 115
15. Frank Schleck (Luxemburg/CSC) 101

Jocurile Europei de Sud-Est: Zi bogata in medalii pentru sportivii

Joi, la Jocurile Europei de Sud-Est, rezervate sportivilor sub 18 ani şi găzduite de Salonic, românii au cucerit 12 medalii, 2 de aur, 5 de argint şi 5 de bronz.

Atleta Ioana Raluca Doagă a cucerit aurul la 1.500 m, cu timpul de 4 min 33 sec 43/100, iar Esthera Petre s-a impus la săritura în înălţime, cu 1,81 m.

La atletism, Andreea Luiza Ionescu a obţinut medalia de argint la 100 m garduri, cu timpul de 14 sec 05/100, fiind devansată de croata Loncarek - 13 sec 70/100, Cristian Mihaela Sandu a terminat a doua la lungime, cu 5,88 m, după sârboaica Spanovic, 6,40 m, iar Andrei Gag s-a clasat pe doi la disc, cu 52,38 m, în urma croatului Premer, 65,67 m.

Atleţii români au cucerit alte trei medalii de bronz, prin Cristian Goiceanu la 1.500 m (4 min 06 sec 65/100), Ioana Alexandra Iancu la disc, cu 40 m, şi Simona Borcea la 2.000 m obstacole, cu timpul de 7 min 28 sec 47/100.

La lupte greco-romane, bilanţul a fost de două medalii de argint şi două de bronz. La categoria 46 kg, Cristian Vasile Vaginiuc a fost învins în finală de turcul Tolgahan Karataş, la 63 kg Mihail Georgian Biţoiu a pierdut finala cu turcul Tumen Tatu, în vreme ce Arnold Toth s-a clasat pe trei la 76 kg, ca şi Alin Alexuc Ciurariu la cat. 100 kg.
România s-a calificat în semifinalele turneului de volei masculin, după ce a învins Turcia cu scorul de 3-2 (19-25, 25-14, 18-25, 25-23, 15-11). În semifinale, România va întâlni formaţia Muntenegrului.

La baschet masculin, echipa noastră a suferit a treia înfrângere consecutivă, în faţa Macedoniei, cu 67-91.
Pentru echipa noastră au marcat Ioan Pop - 2 p, Sabin Faur - 2 p, Andrei Bercean - 16 p, Roland Torok - 11 p, Alexandru Neguţ - 8 p, Mădălin Dincă - 6 p, Ciprian Mihai - 6 p, Iulian Orbeanu - 11 p, Adrian Gutoaia - 3 p, Matei Dăian - 6 p.

FC Sevilla l-a reinclus in lot pe uruguayanul Ernesto Chevanton


FC Sevilla, adversara echipei Steaua Bucureşti în grupele Ligii Campionilor la fotbal, l-a reinclus în lot pe atacantul uruguayan Ernesto Chevanton, după schimbarea regulii privind eligibilitatea jucătorilor din afara Uniunii Europene, a anunţat gruparea din Primera Division, citată de Reuters.

La începutul acestei luni, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a aprobat, după consultarea cu FIFA şi UEFA, regula potrivit căreia jucătorii africani din prima divizie a campionatului spaniol nu vor mai ocupa locurile alocate fotbaliştilor extra-comunitari. În prezent, cluburile din Primera Division au dreptul să includă în loturile lor doar trei jucători din afara Uniunii Europene.

Chevanton, care va purta tricoul cu numărul 19, fusese îndepărtat din echipă după ce FC Sevilla l-a achiziţionat pe atacantul ivorian Arouna Kone, de la formaţia olandeză PSV Eindhoven, pe 31 august. Celelalte două locuri de extra-comunitari din lotul deţinătoarei Cupei UEFA sunt ocupate de fundaşul columbian Aquivaldo Mosquera şi atacantul brazilian Luis Fabiano.

Template Design | Elque 2007