sâmbătă, 20 octombrie 2007

Daniel Niculae îşi doreşte Cupa României

EUROECHIPE.RO

Daniel Niculae, atacantul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, a declarat marţi că în acest sezon îşi doreşte să câştige Cupa României şi un drum european cât mai lung, condiţionat de o calificare în faţa nemţilor de la cu Hertha Berlin. "Mă simt bine şi chiar dacă ar fi fost mai rău tot aş fi vrut să joc cu Hertha, indiferent de condiţii. Vreau să-mi fac treaba alături de colegi şi să ne calificăm în faza următoare", a declarat Niculae înaintea meciului de joi, din Giuleşti (1-0 pentru Rapid în tur). Niculae a mai spus că în pauza competiţională nu s-a pus problema să plece de la Rapid, neavând cunoştinţă de vreo ofertă sosită pe adresa lui. "În acest sezon îmi doresc să câştig Cupa României şi să mergem cât mai departe în Cupa UEFA", a declarat Nico. Antrenorul Răzvan Lucescu a precizat că singurul care putea să plece în această iarnă a fost Robert Ilyeş (transfer realizat în Azerbaidjan), deoarece în expira contractul şi avea şi o vârstă mai înaintată. "Nici Bădoi şi nici Măldărăşanu nu putea pleca de la Rapid, decât cel mai devreme în vară, pentru că atunci le expirau înţelegerile", a relatat Lucescu jr, spunând că punctul forte al unei echipe e omogenitatea. La rândul, Dani Coman a spus: "Mă gândesc la noi, nu la adversar. Ne-am pregătit bine şi sperăm să ne calificăm. Am fi mulţumiţi şi cu un egal, dar o victorie ar fi mai bună pentru moralul nostru". Coman şi-a exprimat şi părerea de rău că Rapid nu a mai înscris în ultimele minute ale jocului de la Berlin, atunci când hertha rămăsese în 9 oameni.

Sambata, amical cu echipa-satelit

CFGLORIA.RO

ntrucat formatia lui Ioan Ovidiu Sabau nu va juca in acest weekend, deoarece partida cu Steaua a fost amanata, sambata are programat un meci amical. "Cel mai probabil vom juca de la ora 15:00, pe stadionul nostru, cu Gloria II. Trebuie sa-i tinem cumva in priza pe jucatori, deoarece nu au niciun meci oficial timp de trei saptamani", a precizat directorul sportiv al echipei, Ioan Horoba.

Suporterii Farului i-au găsit repede o poreclă noului atacant al Farului


FCFARUL.RO

Dani Chigou a fost botezat „Gogu“ de către suporterii Farului Marian BOCAI Fanii constănţenilor l-au adoptat repede pe fotbalistul de 24 de ani, care, la primul meci oficial sub culorile Farului, cel de la Iaşi, a jucat titular şi a reuşit să înscrie. „Hai, Gogu!”, se auzea din tribunele stadionului „Farul”, la ultimul meci-şcoală al „rechinilor”, când era Chigou la minge. Venit la Constanţa din Italia, acolo unde a jucat ultima dată, în diviziile inferioare, Dani (1,88 m - 82 kg) se înţelege cu colegii săi în italiană, engleză sau franceză, dar a început să o rupă şi pe româneşte. „Am învăţat «Ce faci?», «Bună ziua!», «Pasă!» şi ştiu să număr până la zece”, a spus Dani, pentru „Cuget Liber”. Africanul nu are probleme cu mâncarea românească. În cantonament, stă în cameră cu portughezul Monteiro, dar e prieten bun şi cu senegalezul Gaston. Chigou are numeroase tatuaje pe corp, „nici eu nu mai ştiu câte”, pe mâini, piept (două) sau spate (trei): mesaje - „Dumnezeu să ne ajute pe mine şi pe familia mea”, „Doar Dumnezeu poate să mă judece”, fraze biblice, sfinţi, semne tribale. Toate făcute în Italia. Multe sunt dedicaţie pentru mama sa, care a murit anul trecut, la vârsta de 44 de ani. Dani mai are doi fraţi mai mici, Edmond şi Carlos, care joacă amândoi fotbal, în Camerun, şi o soră, Leticia. Chigou a preluat la Farul numărul 9, întrucât „e număr de atacant şi, alături de 13, cu care am jucat la echipa naţională de tineret a Camerunului, îmi poartă noroc”.

Cristian Balaj, centralul partidei cu galatenii

Astazi au fost anuntati arbitrii partidei Poli 1921 Stiinta-Otelul: Cristian Balaj (Baia Mare), Zoltan Szekely (Baia Mare), Mihai Iliescu (Craiova). Rezerva de arbitri: Cristina Ionescu (Vulcan). Observatori: Mircea Cezar Ionescu (Bucuresti) si Dan Dragos Craciun (Cluj). (19 octombrie 2007).

Alexa, mesaj pentru Borş


VIOLAMANIA.RO

Căpitanul lui Poli, Dan Alexa, a ţinut să îl încurajeze pe Borş, deşi acesta a greşit decisiv. "Mesajul mecu pentru Borş este unul clar: Vali, trebuie să fi tare, pentru că eşti tînăr şi ai toată cariera în faţă. Despre tine s-a vorbit tot timpul că ai fi o speranţă a fotbalului gălăţean", a spus Alexa. În minutul 38 al primei reprize al partidei Poli - Oţelul, Sergiu Costin a trimis o minge, de la 60 de metri, spre propria poartă. Portarul Borş a încercat să preia mingea, însă nu a reuşit decît să îi schimbe traiectoria, trimiţînd-o în proprie poartă.

Dănilescu: "S-a rezolvat cu viza"


DINAMOVISTI.RO

Oficialii lui Dinamo spun că situaţia lui Galliquio este rezolvată: "S-a rezolvat cu viza lui Galliquio. Am discutat cu consulul, totul e în regulă. Mîine seară îl aşteptăm în ţară, se va duce cineva să-l ia de la aeroport", a declarat Constantin Dănilescu pentru dinamovişti.ro.

Mîine, în meciul de la Tîrgu-Jiu, opţiunile lui Zenga pentru postul de fundaş dreapta sînt Blay şi Stoican, ultimul avînd cele mai mari şanse de a fi titularizat.

Lucruri mai puţin ştiute despre Ionuţ Rada


STELISTI.RO

«Am multe motto-uri: “Nu renunta niciodata, intotdeauna va veni si a doua zi", "Chiar daca e rau, va veni si binele” si “Sa nu-ti pierzi niciodata increderea”

Oricum, peste 10 ani nu ma vad antrenor, ci poate in domeniul administrativ al unui club de fotbal», a afirmat fundasul stelist pentru revista "Suporter Steaua".

"Nu m-am considerat niciodata un fotbalist cu calitati native foarte mari, insa sint un tip foarte muncitor. Cu asta am reusit si sper ca voi reusi in continuare. Admir femeile care nu fac niciodata compromisuri si care nu urmaresc sa obtina ceva prin compromis", a mai recunoscut Rada.

Ce parere aveti despre meciul Poli Iasi - Rapid

FINAL Poli Iasi - Rapid 0 - 2 (Sapunaru 26) (Buga 50) Ce parere ai ! Hai sa comentam !

Rapid Bucuresti incepe partida cu:
Portar
1. Danut Coman
Fundasi
19.Vladimir Bozovic
21.Cristian Sapunaru
23.Marius Constantin
24.Vasile Maftei
Mijlocasi
10.Emil Dica
15.Costin Lazar
17.Marius Maldarasanu
7. Cesinha
Atacanti
20.Lucian Burdujan
29.Mugurel Buga
Rezerve



Poli Iasi incepe partida cu:
Portar
1. Cristian Branet
Fundasi
77.Cornel Buta
3.Bogdan Onut
22.Iosif Kalai
28. L. Munteanu
Mijlocasi
8.Gustavo Paruolo
11.Svetozar Mijin
14.Sebastian Sfarlea
18.Leonard Naidin
Atacanti
9.Ionut Balba
5. Bakovici
Rezerve
33.Alexandru Marc
23.Adrian Ilie
15.Dorel Bernard
19.Sergiu Homei
25.Ciprian Milea
27.Martin Cernoch
29.Clement Palimaru

Se va ruga pentru victoria impotriva lui Sevilla

Credincios-ul de el . . Patronu' stelei Gigi Becali A plecat in acesta dimineata pe muntele Athos ca sa se roage pentru echipa lui de suflet care este sigur ca va castiga impotriva puternicei Sevilla ! "Mă duc să văd ce s-a mai făcut la muntele Athos. Am dat acolo trei milioane şi jumătate de euro. Mă voi ruga şi pentru victoria Stelei în meciul cu Sevilla. Să văd dacă mă ajută Dumnezeu să bat Sevilla şi să trecem în fazele următoare ale competiţiei. Am foarte mare încredere în echipa mea şi sper ca marţi să batem în Spania, pentru că avem puterea" A declarat preamarit-ul cioban

Jucatorii stelei nu au fost afectati de scandalul dintre Becali si Hagi


Gigi becali a declarat la plecare din Romania ca el nu l-a jignit niciodata pe Hagi iar jucatorii stelei nu au fost afectati cu nimic din cauza acestui scandal "nu l-am jignit cu nimic pe Hagi, niciodată. I-am răspuns decît la ce a spus el. Din contră el m-a jignit pe mine şi a fost răutăcios. Nu ştiu dacă ne vom mai împăca vreodată. Am vorbit prea mult de Hagi, pentru mine subiectul este închis, şi nu mai vreau să vorbesc despre acest subiect. Jucătorii nu au fost afectaţi nici o secundă de acest scandal. Sînt foarte relaxaţi şi o să vedeţi schimbarea din jocul Stelei. după victoria de la Sevilla", a declarat Becali

Gigi Becali a mintit cand a spus ca are o aferta de 7 milioane pentru Dica


MINCINOSUL !!! Asa poate fi descris Gigi Becali dupa ce a declarat ca a mintit cand a spus ca ar avea mai multi jucatori ai stelei doriti de occident, precizand ca pe Dica a primit o uimitoare oferta de 7 milioane de euro. "Pentru Goian am avut oferte din Anglia. Nu au fost oferte clare, dar ele au existat. Foarte multe echipe şi-au manifestat interesul pentru jucătorii de la Steaua. Am avut o ofertă pentru Goian, însă nu vreau să vă spun despre ce echipă este vorba. Cînd am spus că am avut o ofertă de şapte milioane pentru Dică am minţit. Nu mai vreau să vorbesc nimic pînă în perioada de transferuri" a declarat Becali

Lucian Bute este noul campion mondial ca categoria supermijlocie


Tocmai in repriza a 11-a Romanul l-a batut prin KO pe Columbianul Alejandro Berrio fost campion mondial luandui acestuia centura BTF. Un croseu, o directa urmata de un uppercut l-au "facut zdrente" pe Sud-American. Bute dupa meci, cu lacrimi in ochi spune: "Dragi romani, v-ati trezit la 5 dimineata ca sa ma vedeti. Va dedic victoria tuturor." iar mamei: "Mama te iubesc, stiu ca nu te-ai uitat la meci" spunand acestea a inceput sa-i roiasca lacrimile pe obraji.

Lucescu, 'problema' lui Rednic


Mircea Rednic crede ca problemele pe care le are cu suporterii alb-visinii sunt mai vechi, de cand a inceput conflictul cu Razvan Lucescu, si nu sunt cauzate de declaratiile pe care le-a dat cand era la Dinamo, cand a spus ca face pe Rapid ce fac cainii pe gard.

Rednic e multumit de tot ce a gasit la Rapid. 'Lotul e omogen, valoros, din iarna nu mai vreau pe nimeni. Pentru partida de azi, de la Iasi, indisponibili sunt doar Grigorie si Boya. In rest, suntem toti in ordine', a spus Puriul. Oficialii ii sunt si ei, cel putin pe moment, alaturi. Singura problema sunt suporterii. Antrenorul din Grant crede ca antipatia fanilor vine de la conflictul pe care l-a avut cu Razvan Lucescu. 'Eu nu-mi aduc aminte sa-i fi vorbit vreodata de rau pe suporterii giulesteni', a spus Rednic.

"Situatia se va remedia in timp"

'Problemele au inceput in 2005, chiar daca pana atunci nu antrenasem Dinamo si nici nu vorbisem de rau clubul Rapid. Am avut niste probleme cu antrenorul de atunci al Rapidului (n.r. - Razvan Lucescu). Oricum, astea-s problemele mele, iar situatia se va remedia in timp', a precizat Rednic.

Copos sare la gatul fanilor

George Copos incearca sa atraga ura suporterilor giulesteni spre el, pentru a-l feri pe Rednic de injuraturi, cum au fost cele primite de antrenor in perioada 'amicalului' de la Titu.

'Mircea Rednic are sprijin total. Cine vrea cu tot dinadinsul sa aiba o disputa, sa o aiba cu mine, nu cu echipa sau cu antrenorul', a precizat bosul alb-visiniilor, George Copos.

Elisabeta Lipa a alergat cu torta olimpica


160 de ofiteri din Ministerele de Interne din tot atatea tari au fost prezenti recent in China, la Nanjing, Beijing si Shanghai la Special Olympics. Romania a fost reprezentata de cea mai valoroasa canotoare a tuturor timpurilor, Elisabeta Lipa, care detine gradul de chestor in Ministerul Administratiei.

Lipa, o personalitate incontestabila la nivel mondial, a fost purtatoarea tortei olimpice alergand zilnic intre 10 si 15 kilometri. 'Ultima zi a fost cea mai grea. Atunci am fost nevoita sa alerg 18 kilometri. Programul pe care l-am avut in China a fost unul ca la armata', a spus glumind Elisabeta Lipa.

"Olimpiada poate incepe si maine"

La Special Olympics au mai fost prezenti in calitate de ambasadori de marca ai Jocurilor Arnold Schwarzenegger, actorul Jackie Chan, dar si Bart Conner, sotul Nadiei Comaneci.

In perspectiva Jocurilor Olimpice de anul viitor, chinezii au construit intr-un ritm impresionant. 'E incredibil ce au reusit sa faca intr-un timp atat de scurt. Chiar discutam cu unul dintre politistii chinezi, care mi-a spus ca Olimpiada poate sa inceapa in orice zi, deoarece totul e pus la punct', a adaugat Elisabeta Lipa.

Nascut pentru a invinge


Ivan Patzaichin, legenda sportului romanesc, a primit din partea Fundatiei Casei Campionilor, condusa de Mariana Bitang, trofeul 'Campioni de legenda'. Si pentru ca Mariana Bitang a tinut ca trofeul sa fie adus in sala intr-un mod inedit, acesta a venit intr-o canoe, purtata chiar de actualii elevi ai lui Ivan. In afara acestui trofeu de suflet, Ivan a primit distinctii din partea clubului Dinamo, dar si a presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu.

Mama lui Lucian Bute nu s-a uitat la meci

Maricica Bute, mama pugilistului Lucian Bute, a declarat ca nu se va uita la meciul pe care fiul ei l-a sustinut in aceasta dimineata, la Montreal, in compania columbianului Alejandro Berrio, pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. “Nu m-am uitat la nici un meci de-al lui Lucian si nu ma voi uita nici la acesta. E feciorul meu si cand da in el, parca da in mine. Nu rezist sa vad asa ceva. Voi sta intr-o alta camera si ma voi ruga pentru el cat va tine meciul”, a afirmat Maricica Bute pentru Mediafax. Gala integrala in care a boxat Bute poate fi urmarita maine la Sport.ro, de la ora 20.00.

Tony nu si-a depus actele pentru cetatenia romana

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a infirmat, ieri, informatia prezentata de Radio Renascenca, conform careia fundasul dreapta al gruparii ardelene, portughezul Tony, si-ar fi depus actele pentru a primi cetatenia romana. “Nu este adevarat”, a spus Andone. Postul portughez Radio Renascenca sustine ca Tony ar putea deveni component al nationalei Romaniei, el fiind dorit de selectionerul Victor Piturca in prima reprezentativa romana. Tot Radio Renascenca noteaza ca jucatorul a depus deja documentele si spera ca in scurt timp sa aiba dubla nationalitate pentru a juca pentru Romania la Euro 2008.

Andone: 'Becali spune prostii cat cuprinde'

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, ieri, ca declaratiile finantatorului FC Steaua, Gigi Becali, fac rating, dar contin “prostii cat cuprinde”. Reactia lui Andone vine ca urmare a afirmatiilor lui Becali, care a spus ca nu pune prea mare accent pe campionat, fiind mai interesat de Liga Campionilor. “Sunt rautati ale lui Becali. Toata lumea stie cum a ajuns Steaua pe locul 2. Din partea mea sa se concentreze din retur pe campionat, sa vedem daca ne mai poate ajunge. Declaratiile lui Becali fac rating, dar cu prostii cat cuprinde. Afirmatiile lui sunt pentru mine ca ale unui copil de trei ani”, a spus Andone.

Marica s-a accidentat

Atacantul roman al echipei VfB Stuttgart, Ciprian Marica, nu va evolua in meciurile pe care formatia sa le va disputa, azi, in campionat cu SV Hamburg si marti in grupa E a Ligii Campionilor, in compania gruparii franceze Olympique Lyon, din cauza unei accidentari. “Marica a suferit o accidentare musculara minora”, a anuntat antrenorul Armin Veh.

Scapa cine poate!


Cu moralul usor peste linia de plutire dupa doua victorii in ultimele doua etape si cu un nou antrenor pe banca, italianul cu state vechi in Banie, Nicolo Napoli. Asa si-au intampinat oltenii oaspetii de la Cluj.

Un meci intre prima echipa de peste zona retrogradarii, Universitatea Craiova, si 'lanterna rosie', Universitatea Cluj. Asa cum era de asteptat, prestatiile celor doua echipe nu au rupt chiar gura targului. Prima repriza s-a rezumat la voleul ratat al lui Costea din zece metri (minutul 8), la ratarea de zile mari a lui Tanasa (min. 13) si la sutul periculos al lui Dorel Stoica de la marginea careului. Elevii lui Gheorghe Multescu, si el la primul meci ca antrenor al 'alb-negrilor', au ripostat prin Negrean, a carui lovitura de cap a fost respinsa de Banica.

Coreeanul Park si portarul Banica, gafe monumentale

La reluare, oaspetii si-au facut-o cu mana lor. In minutul 47, sud-coreeanul Park a deviat stangaci in propria plasa balonul din centrarea olteanului Tanasa. 1-0, iar Universitatea se indrepta spre a treia victorie consecutiva. Prepelita a fost aproape de 2-0, insa sutul sau a fost scos de sub transversala de Martin Tudor cinci minute mai tarziu. Iar cand poate nimeni nu se mai astepta, tinand cont de cursul jocului, nou-intratul Alin Savu a egalat in minutul 82, profitand de respingerea in fata a lui Banica. Iar in final cele doua echipe din zona alunecusurilor spre Liga a II-a au terminat 1-1. Puncte impartite intre doua echipe amarate...

Craiova 1 : 1 'U' Cluj

22. Banica 4
18. Dananae 5
6. D. Stoica 5,5
4. Mitchell 5
27. Rose 5
30. Prepelita 5,5
29. Gargalie 5
10. Fl. Costea 5,5
19. Velcovici 5,5
39. Stoianof 5,5
11. C. Tanasa 5,5
Antrenor: Nicolo Napoli
Schimbari: Prepelita (58 Dina 5); Stoianof (70 Lutu 5).

12. M. Tudor 5
18. Ungurusan 5
3. Iodi 5
30. Park 4
6. M. Baciu 5
17. Suller 5
26. Olah 5,5
22. Haciatrian 5,5
19. G. Coman 5
11. Negrean 5
9. N. Jovanovici 5
Antrenor: Gheorghe Multescu
Schimbari: Negrean (46 Sabo 5); Baciu (61 A. Savu 6,5); G. Coman (74 S Costea 5).

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucuresti) 7? Cristian Nica (Ploiesti) 7 si Octavian Sovre (Oradea) 7.

Au marcat: Park (47, autogol)/ A. Savu (82)

Chivu, antirasist convins


Ca presedinte de onoare al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, Chivu a initiat un proiect ale carui prime actiuni au putut fi vazute la meciul cu Olanda, cand au fost postate bannere cu mesaje antirasiste si au fost impartite tricouri cu inscriptia 'Rasismul distruge jocul, violenta distruge vieti'.

A initiat un proiect impotriva xenofobiei

'Nu pot sa accept cand se pun etichete unor oameni din cauza culorii pielii, a nationalitatii sau a etniei. Nu inteleg cum poate cineva sa spuna despre om ca este bun sau rau, sa-l respinga sau sa-l accepte doar citind adresa din pasaport sau auzind limba pe care o vorbeste. Am incercat sa le atrag atentia celor pe care i-am auzit in jurul meu ca ma deranjeaza remarcile de acest gen, insa rezultatul a fost numai pentru moment. Mi-au respectat opinia, au tacut, uneori si-au cerut scuze, dar sunt constient ca a fost doar temporar', spune Chivu pe site-ul sau. Motivul pentru care Cristi si-a dorit sa se implice in proiecte impotriva rasismului si violentei are la baza, spune capitanul, unele experiente pe care le-a trait si pe care isi doreste sa nu le mai vada repetate.

Du-te Dica, du-te!


Nicolae Dica a intrat din nou in atentia unor cluburi importante ale Europei, ca Olympiakos, Benfica sau Aston Villa. Gruparile s-au inscris in lupta pentru Nicolae Dica dupa accidentarea suferita in iarna care l-a scos vreme indelungata din peisajul fotbalului. A sosit vremea ca atacantul in varsta de 27 de ani sa scoata, in sfarsit, capul in Europa.

Desi in ultima vreme nu a rupt gura targului, asa cum a facut sezonul trecut, pe 'dirijorul' Stelei s-au atintit ochii mai multor cluburi. Se pare ca primii care s-au interesat de serviciile sale au fost grecii de la Olympiakos Pireu, gruparea elena fiind dispusa sa ofere 3 milioane de euro. O alta formatie este Benfica Lisabona, 'lusitanii' incropind o lista de viitoare transferuri pe care, alaturi de 'Dicanio', mai apar Soldado de la Real Madrid si Chevanton de la FC Sevilla.

Aston Villa, cea mai mare oferta: 3,5 milioane €

Ultimii care s-au inscris in lupta pentru decarul 'ros-albastrilor' sunt englezii de la Aston Villa, care ofera 3,5 milioane de euro. Echipa din Premier League nu se afla la prima tentativa de a-l aduce pe Dica. In iarna, inainte de cumplita accidentare de la genunchiul drept a atacantului, au facut o oferta de aproximativ 4,5 milioane de euro. La acea vreme, pentru achizitionarea decarului Stelei se mai bateau Celtic si Glasgow Rangers.

Dupa ce si-a schimbat strategia in privinta transferurilor, Gigi Becali a declarat ca in iarna va renunta la toate vedetele echipei in schimbul banilor, exceptie facand Nicolita, Bicfalvi si Surdu. 'Gata, in iarna am sa-i vand pe toti jucatorii de valoare din Ghencea, mai putin doi-trei', a amenintat patronul 'ros-albastrilor'. Astfel, este de asteptat ca pe 'Dicanio' sa nu il mai prinda primavara in Ghencea.

Si Goian o poate lua din loc

In aceeasi situatie cu a lui Dica se afla si Dorin Goian, fundas cotat la 15 milioane de euro despre care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a dezvaluit ca ar fi avut o oferta de peste 10 milioane de euro. Oferta aparuta in urma prestatiilor ca la carte ale lui Goe, atat la Steaua, cat si in tricoul echipei nationale. Fara doar si poate 'pasaportul' pentru un viitor transfer a fost obtinut de Goian in meciul Romania-Olanda (1-0), in care a marcat practic un gol cat o calificare la Europene. Pusi unii peste altii, banii de pe urma lui Dica si 'Goe' sunt multi, chiar foarte multi, iar Gigi Becali nu are de gand sa-i rateze sub nici o forma.

Maneaua nationalei

Acordurile melodiei cantate de un apropiat al 'tricolorilor' in vestiarul Nationalei, imediat dupa meciul cu Luxemburg, fac parte din repertoriul folcloric romanesc, mai exact osean. Este vorba de celebra 'Hai, turai, veselii/ Rupe-ti-s-ar acu-n tri', piesa preluata si cantata si de Ducu Bertzi.

Necunoscutul cantaret, animatorul chefului dat in Luxemburg dupa calificarea echipei noastre, a starnit un viu interes in randul profesionistilor bransei artistice. Cel care i-a invatat pe 'tricolori' sa cante piese osenesti isi poate incerca acum norocul in muzica sub cel mai important brand din gradina muzicii de petrecere - Grand Production Bursuc. Promotorul casei de discuri, Dan Bursuc, spune ca tanarul a dat dovada de talent, de vreme ce i-a facut pe toti 'tricolorii' sa cante, asa ca il asteapta la sediul sau pentru o inregistrare profesionista.

Producatorul vrea sa inregistreze piesa

Bursuc, supranumit 'Becali al lautarilor', vrea insa sa transforme cantecul intr-o manea autentica pentru ca... asta se cere pe piata. Daca totul va decurge conform planului, melodia ar putea fi inclusa pe o compilatie de muzica de petrecere. Primul pas e insa completarea manelei, care are acum numai patru versuri, referitoare la Piturca, Lobont, Goian si Chivu.

Prietenul fotbalistilor a improvizat pe loc versurile melodiei pe cale sa devina celebra

Piesa compusa ad-hoc de "tricolori"


Romania-i tara mare/
Antrenor ca Piti n-are

Refren: Hai, turai si turai



Cand Pisica (n.r. - Bogdan Lobont)
e-n zi mare / Ca o pantera sare!

Refren: Hai, turai si turai

Dar si cu Goian la marcaj
Apararea-i un baraj!

Refren: Hai, turai si turai

Chivu e extrema stanga /
Face fundasii sa planga!

Bulgarii: 'Cat de prosti suntem!'


Daca in urma cu cateva zile bulgarii ne atacau violent, intrebandu-se de ce Dumnezeu a lasat natia romana pe pamant, acum, 'castravetii' au revenit la realitate: 'Noi suntem prosti!'.

Necalificarea Bulgariei la Europenele din 2008 a produs un cutremur in tara vecina.

Jucatorii, federalii, antrenorii si ziaristii se acuza unii pe altii pentru insucces. Primul a iesit la atac presedintele federatiei, Borislav Mihailov: 'Fotbalistii nostri nu vor sa se bata pentru Bulgaria. I-am rugat, i-am implorat chiar, sa dea totul pe teren si sa castige, dar degeaba'. Selectionerul Dimitar Penev, care va fi demis, a completat: 'Jucatorii au fost egoisti. Aici nimanui nu-i pasa de colegi. Traim o drama'.

"Am fost jalnici"

'Eroii' din teren si-au facut autocritica: 'Am fost jalnici', a declarat atacantul Berbatov, singurul fotbalist rasat al bulgarilor, pentru ca Martin Petrov sa completeze: 'E clar, noi mai mult vorbim decat facem'.

Concluzia a tras-o agentia bulgara Sportni: 'Doamne, cat de prosti suntem!'.

Rezultate sporturi

Tenis – Turneul WTA de la Zurich

Turul 2, feminin: Agnieszka Radwanska (Polonia) - Daniela Hantuchova (Slovacia) 6-3, 6-3; Justine Henin (Belgia) - Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 6-1; Francesca Schiavone (Italia) - Patty Schnyder (Elveţia) 2-6, 6-3, 6-4

Tenis – Turneul ATP de la Madrid

Optimi de finală: Nicolas Kiefer (Germania) - Ivo Karlovic (Croaţia) 7-6, 7-6; David Nalbandian (Argentina) - Juan Del Potro (Argentina) 6-2, 6-4; Rafael Nadal (Spania) - Andy Murray (Marea Britanie) 7-6, 6-4; Feliciano Lopez (Spania) - Stefan Koubek (Austria) 7-6, 6-1; Novak Djokovic (Serbia) - Juan Carlos Ferrero (Spania) 6-3, 2-6, 6-4; Fernando Gonzalez (Chile) - Juan Monaco (Argentina) 6-4, 6-2; Roger Federer (Elveţia) - Guillermo Canas (Argentina) 6-0, 6-3; Mario Ancic (Croaţia) - Paul-Henri Mathieu (Franţa) 6-4, 6-3

Hochei pe gheaţă – NHL

Washington Capitals - New York Islanders 2-5; Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4-0; Atlanta Thrashers - New York Rangers 5-3; Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 4-1; Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4-3; Toronto Maple Leafs - Florida Panhters 3-2; Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-3; Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 4-2; Detroit Red Wings - San Jose Sharks 4-2

Danilo Di Luca, exclus din ProTur

Rutierul italian, sancţionat marţi de Comitetul olimpic din ţara sa, a fost exclus de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) din circuitul ProTour, în care ocupa primul loc în clasamentul general.

Chiar dacă este exclus din ProTour 2007, Di Luca nu pierde rezultatele obţinute în acest an, inclusiv titlul din Turul Italiei, pe care l-a câştigat în primăvară. Italianul a fost sancţionat pentru o afacere de dopaj independentă de cursele disputate în acest sezon.

HCM Constanţa, iar fără antrenor

Eden Hairi şi-a dat demisia joi seară, după ce formaţia sa, HCM Constanţa, a pierdut pe teren propriu, 26-27, partida cu Poli Izometal Timişoara, din etapa a 4-a a Ligii Naţionale masculine de handbal. "Îmi dau demisia de onoare pentru că nu mai pot da ochii cu suporterii şi jucătorii după acest meci.

Poate plecarea mea va produce un şoc. Sunt de la început la echipă şi voi rămâne aici, pentru că jumătate din viaţa mea este la HCM", a spus Hairi, care fusese numit principal pe 5 octombrie, după ce Lucian Râşniţă şi-a prezentat demisia.

Biletul la finală: 8.000 $!

Diseară, de la ora 22.00, în direct la TVR 2, va avea loc ultimul act al Campionatului Mondial de rugby, dintre Anglia şi Africa de Sud

Din acest motiv, în ultimele zile, Franţa a fost luată cu asalt de mai bine de 60.000 de englezi, astfel că şi costurile biletelor au explodat, un tichet putând fi achiziţionat „la negru" contra a 8.000 de dolari americani.

În plus, doi fani englezi şi-au scos biletele de la finală la licitaţie pe ebay, preţul de pornire fiind de 35.000 de dolari. Până acum n-au primit niciun răspuns.

De altfel, întreaga Franţă a fost paralizată de sosirea englezilor, cele 75.000 de camere de hotel din Paris fiind deja ocupate, iar trenurile care fac legătura între Franţa şi Anglia au fost suplimentate.

Dar nebunie a fost şi la agenţiile de pariuri, iar acestea ar putea pierde câte trei milioane de dolari în cazul în care englezii câştigă Cupa Mondială. Însă toate acestea nu l-au impresionat pe antrenorul Africii de Sud, Jake White.

"Cred că a venit iar vremea noastră. Nu ne vom opri din joc decât după ce vor expira cele 80 de minute. Am muncit enorm în ultimii patru ani, iar câştigarea trofeului ar fi cea mai bună răsplată pentru efortul depus", a precizat Jake White.

Bryan Habana s-a născut la 12 iunie 1983 şi este considerat cel mai rapid jucător de rugby din Africa de Sud. El poate alerga 100 de metri în aproximativ 11 secunde, performanţă considerată bună chiar şi pentru un sprinter.

Jonny Wilkinson s-a născut pe 25 mai 1979 şi a cunoscut faima în intervalul 2001-2003, când a fost şi votat drept unul dintre cei mai buni rugbişti din lume.

Apoi, o serie de accidentări la genunchi, umăr şi braţ l-au ţinut departe de gazon pentru exact 1.169 de zile. A revenit abia în 2007, în Turneul celor Şase Naţiuni, într-un meci contra Scoţiei din data de 3 februarie.

Spioni peste spioni


Hamilton şi Alonso şi-au desemnat oameni de încredere pentru a verifica dacă se vor folosi tertipuri în cursa de mâine de la Interlagos (Brazilia)

În Marele Premiu de Formula 1 de duminică (ora 19:50, în direct pe TVR 1) se va decide campionul mondial din acest sezon.

Principalii favoriţi sunt piloţii de la McLaren, Alonso şi Hamilton, între care există o diferenţă de numai patru puncte.

Pentru a se asigura că va avea aceeaşi maşină ca şi colegul său Hamilton, Alonso şi-a impus un spion la standuri.

Fabrizio Borra, prieten bun cu spaniolul, va sta cu ochii pe englez şi va monitoriza, printre altele, strategia aleasă în privinţa pneurilor, dar şi cantitatea de benzină cu care acesta va pleca în cursă.

Mai mult, un oficial FIA se va afla la standuri din acelaşi motiv: ambii piloţi să fie trataţi la fel de către echipa McLaren. "Nu sunt de acord cu decizia FIA, dar nu avem ce face. Noi nu avem nevoie de un astfel de persoană în garajul nostru", a declarat enigmatic Alonso, el fiind cel care a declarat, totuşi, în repetate rânduri, că McLaren îl favorizează pe Hamilton.

„Piţurcă e curtat de elveţieni”


Mitică Dragomir a confirmat că selecţionerul este ofertat asiduu de una dintre organizatoarele lui Euro 2008, dar şi de un club de top din Europa

Starea de incertitudine din sânul echipei naţionale s-a mutat în ultimele 48 de ore într-o altă direcţie. Dacă problema calificării la Euro 2008 s-a rezolvat deja, acum fanii tricolorilor, dar şi oficialii FRF aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu Victor Piţurcă.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a confirmat ieri ceea ce "Adevărul" a anunţat în exclusivitate încă de joi, şi anume că selecţionerul are două oferte. Prima ofertă este din partea Elveţiei.

Oficialii uneia dintre cele două echipe ce vor găzdui Campionatul European de la anul şi-l doresc mult pe Victor Piţurcă. I-au pus pe masă şi 1,5 milioane de euro pe an. "Sută la sută este adevărat.

I-am şi spus să nu plece. Sunt printre puţinii care ştiu asta. Şi mai ştiu că reprezentanţii elveţienilor sunt în aceste zile la Bucureşti", a spus Dragomir, care a adăugat că şi un important club din Europa îl vrea pe Piţurcă, dar a refuzat să ofere detalii.

Se pare că echipa vizată este Dinamo Kiev. Bossul LPF susţine chiar că va încerca să-l înduplece pe selecţioner să nu plece: "Chiar am vorbit cu el şi i-am spus să nu plece. Îl ştiu de când era tânăr şi întotdeauna am fost de partea lui, chiar şi la scandalul din 1999 cu Hagi şi Popescu. Piţi este un mare antrenor, dar şi un naţionalist convins.

Preferă să stea pe bani mai puţini, dar în România, decât pe bani mulţi afară. Cred însă că şi federaţia ar trebui să-i facă o contraofertă".

Template Design | Elque 2007